Duo Contrastes

 

Està format pel guitarrista Francesco De Grazia (Itàlia) i el contratenor Sergio Monsalve (Colòmbia), tots dos amb màsters en Interpretació com a solista i en música de cambra pel Conservatori del Liceu sota la guia de Santi Figueres.

 

Els dos han estat guanyadors d'importants concursos a les seves respectives disciplines en els seus països d'orígen, com ara el “Concorso Internazionale de Musica AMA” Calàbria (Itàlia) i el “Concurso Nacional de Canto” de Colòmbia. El principal propòsit del duo és l'exploració del repertori original per a contratenor i guitarra moderna. Un altre dels seus principals interessos és la comunicació amb el públic; donada la intimitat i proximitat que permet el format, han explorat el repertori per a guitarra i veu en diferents idiomes i gèneres, com ara: el Lieder Alemany, la Chanson Française, la Canzone Italiana, la Cançó Espanyola, la Cançó Catalana, madrigals renaixentistes anglesos i cançons contemporànies, amb la intenció de crear una proposta que sigui propera a cada tipus de públic. Han rebut classes magistrals de grans artistes com ara Teresa Berganza i Leo Brouwer. El 2019 van participar al concert "Yo-Yo Ma & Friends" tocant al costat del reconegut cellista.

 

Recentment van tocar al seu Recital de fi de Màster obres originals per al format de Contratenor i Guitarra estrenant obres de Feliu Gasull i Benjamin K. Davies (les peces han estat escrites per a aquest Duo i recentment gravades).

 

Han tingut l'oportunitat d'actuar en importants escenaris com el Palau Reial de Pedralbes, al Parlament de Catalunya, l'Auditori de Conservatori del Liceu i el Museu Nacional d’Art de Cataluya amb l'artista Antoni Miralda.