Ahmed Dickinson & Eduardo Martín

La mescla de virtuosisme i qualitat emocional caracteritza els concerts d’Eduardo Martín i Ahmed Dickinson. El públic és captivat des de la primera fins a l'última nota pel seu domini sobre l'instrument i les peces instrumentals escollides. La música que s’interpreta a cada concert és una molt acurada selecció d'obres d'Eduardo Martín.

Eduardo Martín 

Guitarrista, compositor i professor nascut a L’Havana l’any 1956.

Estudia guitarra amb el mestre Jesús Ortega i composició amb els mestres Ángel Vázquez Millares i Alfredo Dieznieto graduant-se a l’Institut Superior d’Art de Cuba i guanyant la plaça de solista al Centro Nacional de Música de Concierto, portant-lo a realitzar nombroses gires.

Ha obtingut premis en concursos de guitarra, música de cambra i composició havent escrit obres per guitarra, duos, trios, quartets, flauta i guitarra, flauta i dues guitarres i orquestra de guitarres. També ha compost música per teatre i cinema.

El 1991 es converteix en el primer compositor llatinoamericà premiat en el Concurs Internacional de Guitarra de Ràdio França a París i l’any 1999 és seleccionat per American Composers Orchestra de Nova York, com a compositor delegat pel Festival de Sonidos de las Américas. 

Funda el quintet Eduardo Martín Ensamble, amb el qual realitza una gira per Alemanya que inclou ràdio, televisió i diversos concerts, un d’ells al Festival Internacional de Guitarra Bad Aibling. 

Actualment és professor de l’Institut Superior d’Art de Cuba, tasca que alterna amb les seves gires de concerts i ocupa el càrrec de solista del Centre Nacional de Música.

Ahmed Dickinson Cárdenas

És un destacat guitarrista concertista, productor i professor cubà, llicenciat a l'Institut Superior d'Art, ISA, va iniciar la seva formació musical graduant-se en els Conservatoris Guillermo Tomás i Amadeo Roldán, sota la guia dels professors Fernando López Bell, Roberto Kessell, Jesús Ortega i Alejandro González. Posteriorment va ampliar la seva formació a les acadèmies angleses "Royal College of Music" i "Guildhall School", obtenint diversos premis en concursos internacionals, a més, en el Cubadisco de l'any 2009, va resultar premiat en les categories de Música Instrumental i Solista Concertante per la seva producció "Ahmed Dickinson plays Ñico Rojas". 

Nomenat entre els músics de l'any de la revista anglesa "Songlines Music", 2012, i el Premi Premi Llatí "UK 2011", Segon Premi del College of Music-Guitar Competition 2006, entre d’altres.

Des de fa alguns anys dirigeix ​​"Cubafilin Records", un segell discogràfic amb el qual ha produït diversos discos, entre ells "Latin Perspective", "The Havana Suite", "Ben Wragg & Ahmed Dickinson", "Canciones del alma" al costat de la reconeguda soprano britànica Laura Mitchell i "Ahmed Dickinson plays Ñico Rojas". 

Les seves actuacions l'han portat a importants festivals i prestigioses sales concert d'Europa, entre les que destaquen la Sala Filharmònica de Minsk, el Royal Albert Hall i el Royal Opera House de Londres.